Wykonanie
Jeśli zjawi się koleżanka, kolega lub inna osoba, którą chcielibyście ugościć czymś słodkim, a nie byłoby nic na stanie - to ten przepis jest dla Was. Wystarczy kawałek
ciasta francuskiego i
banan, a w 15 minut będziecie zajadać pyszny deser :-)1/3 płatu
ciasta francuskiego (około 20 cm)1
banan1 kostka
czekolady deserowej1 łyżeczka
soku z cytrynyCiasto rozwijamy i na całej jego szerokości rozsypujemy drobno startą
czekoladę deserową (zostawiamy troszkę do dekoracji).
Banana obieramy, kroimy w plasterki około 0,5 cm szerokości. Pokrojonego
banana układamy na połowie
ciasta francuskiego zostawiając wolne brzegi szerokości około 1,5 cm (3 plasterki odkładamy do dekoracji). Każdy plasterek
banana skrapiamy dwoma kroplami
soku z cytryny. Ciasto składamy przykrywając część obłożoną
bananem wolną częścią ciasta,brzegi dociskamy.Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut. Przed podaniem Przekrawamy na pół i przybieramy plasterkami
banana i startą
czekoladą.SMACZNEGO :-)