Wykonanie
Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Bellini to bardzo prosty, a zarazm elegancki koktajl. Zasmakuje wszystkim, którzy lubią wytrawne
drinki .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło).Składniki:prosecco lub inne
wytrawne wino musująceświeże
maliny (ilość dowolna - na dwa kieliszki użyłam około 200 gramów
owoców)
cukier puder (na dwa kieliszki użyłam 1 łyżkę)Wykonanie:1. Przetrzyj
maliny przez sito, aby powstało puree i odzieliły się pestki.
2. Dodaj do
malin cukier puder i dobrze wymieszaj.
Cukru dodaj tyle, aby
maliny były słodkie.
3. Przełóż
owoce do schłodzonych kieliszków.
Malin ma być od 1/3 do 1/2 kieliszka.
4. Zapełnij kieliszki schłodzonym prosecco.
Smacznego :)