Wykonanie
Dzisiaj jeszcze na ostatnią chwilę przygotowujemy żelki z agar-agar, wykorzystamy je do
owocowych szaszłyków.Żelki robiłyśmy przy okazji Wielkanocy i właśnie tam znajdziecie więcej informacji na temat agaru (klik).

Składniki:1 szklanka soku bez
cukru (najlepiej ze świeżych
owoców) - ja użyłam soku z
malin2 płaskie łyżeczki agarudowolne
owocePrzygotowanie:Wlewamy sok do garnka i do gotującego się na małym ogniu soku stopniowo dodajemy agar-agar. Cały czas mieszamy, aż do zagotowania. Przelewamy (najlepiej za pomocą łyżki) do silikonowych foremek. Można schłodzić w lodówce (ok. 10 minut) ale nie trzeba, bo żelki zastygną też w temperaturze pokojowej (może to potrwać nieco dłużej)
Owoce i gotowe żelki nabijamy na drewniane patyki.Smacznego!
