Wykonanie
Na naszym
stole bardzo często goszczą rolady z różnymi nadzieniami. Roladę możemy przygotować bardzo szybko,na pewno zachwyci gości.Koszt przygotowania rolady jest niezbyt wysoki.Przepisów na ciasto na roladę jest bardzo dużo,ten jest rewelacyjny bardzo często z niego korzystam.Przepis na ciasto znajdziecie tu.
Nadzienie możecie zrobić z kremu,
śmietany,
galaretki, musu, co tam przyjdzie Wam do głowy.Składniki na krem500 ml
śmietany 30%2
śmietan fix3 łyżki masy kajmakowej3 łyżki
orzechów tartych laskowych Back Mitdekoracjekajmak
orzechy tarte laskowe back Mit
WykonanieKremDo miski wlewam
śmietanę ubijam najwyższych obrotach, małymi porcjami dodaję kajmak, na końcu dodaję
orzechy tarte dokładnie mieszkam.
Na przestudzony blat
biszkoptu rolady wykładam masę kajamowo-
orzechową dokładnie zwijam. Wierzch rolady smaruję
kajmakiem robię dekoracje z
orzechów tartych laskowych