Wykonanie
Share the post "
Daktyle w
boczku nadziewane
serem / Cheesy bacon-wrapped dates"Dzięki uprzejmości Lidl Polska, otrzymałam fenomenalną paczkę z przeróżnymi produktami z
serii Deluxe, czyli tych wyselekcjonowanych i najlepszej jakości. Już przy rozpakowywaniu wpadły mi w oko przepiękne
daktyle odmiany Medjool, duże i soczyste, uważane są najlepsze na świecie. Postanowiłam przygotować z nich jedną z moich ulubionych przystawek. Ulubioną, bo najłatwiejszą, najszybszą i przepyszną:) Przedstawiam więc,
daktyle nadziewane
serem i zapieczone w
boczku, doskonałe na każdą imprezę. Zalecam podawanie je bezpośrednio z piekarnika, kiedy
ser w środku jest jeszcze rozpuszczony, polecam!

Scroll down for recipe in English(12 sztuk)Składniki:12
suszonych daktyli, z usuniętymi pestkami50 g ulubionego
sera żółtego, pokrojonego na 12 kawałków6 plasterków
boczku, przekrojonych wzdłuż na półPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 220 oC, wyłóż blaszkę papierem do pieczenia.Rozkrój każdego
daktyla wzdłuż pozostawiając nienaruszony dół, włóż do środka kawałek
sera, a następnie
owiń go
boczkiem. Przełóż na blaszke do pieczenia i powtórz czynności z resztą
daktyli.Włóż blaszkę do piekarnika i piecz przez 15 minut, obracając je w połowie pieczenia. Podawaj natychmiast.Smacznego!

English versionCheesy bacon-wrapped dates(12 dates)Ingredients:12 dates, pitted50 g cheese, cut into 12 pieces6 slices bacon, halved lenghtwisePreparation:Preheat oven to 220 oC and
line a baking sheet with parchment paper.Slit the dates open lengthwise, keeping the bottom in tact, place piece of cheese inside each date. Wrap half a piece of bacon around each stuffed date and place on baking sheet.Bake for 15 minutes, turning the dates halfway through baking, until the cheese bubbling and the bacon is browned and cooked thoroughly.
Serve immediately.Enjoy!Share the post "
Daktyle w
boczku nadziewane
serem / Cheesy bacon-wrapped dates"



