Wykonanie
Na wstępie proszę pokornie o wybaczenie tego, że wstawiam tu cos tak
banalnego i prostego.Ale.. nie mogłam się powstrzymać. Dziś do obiadu takie roladki powstały. Pomysł banalny, wykonanie jeszcze prostsze, a jak fajnie urozmaica grillową kuchnię.A już mówię o co chodzi -
cukiniowe roladki to przynajmniej:
cukiniaser żółtymożna myślę dodać jeszcze kawałek
pomidora - to by jeszcze polepszyło smak :) (niestety moje lenistwo sobie na to nie pozwoliło. ech...)Wykonanie:
Cukinię kroimy wzdłuż i solimy obustronnie. Odkładamy na tależ wuściełany papierowym ręcznikiem. Dajemy
cukinii chwilkę by puściła sok (20 min? ).Następnie wkładamy na grilla i obustronnie smażymy.
Ser kroimy w plasterki. Przygotowujemy sobie jeszcze wykałaczki.I teraz - na gorący pasek
cukinii kładziemy pasek
sera żółtego (i ew
pomidora) , zawijamy i łapiemy wykałaczką. Naprawdę fajna rzecz. A. oczywiście podawać na ciepło! Jak
ser się troszeńkę rozpuści.Koniec przepisu. Nie zanudzam dalej ;) Obiecuję następnym razem się poprawić.

Wydrukuj przepis