ßßß Cookit - przepis na Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi

Roladki z indyka faszerowane paluszkami surimi

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
400 g mięsa z indyka (sznycle 4 szt.)
8 paluszków surimi
1 łyżka musztardy miodowej
1 łyżeczka suszonej kolendry
2 łyżki oliwy
1 łyżka przyprawy myśliwskiej
oscypek - warkocze (kilka serowych nitek)
PRZYGOTOWANIE:
Sznycle należy rozbić tłuczkiem aby stały się cienkie. Należy jednak uważać aby nie uszkodzić struktury mięsa. Mięso z jednej strony natrzeć musztardą wymieszaną z kolendrą, położyć na każdego sznycla po dwa paluszki surimi. Ciasno zawinąć. Ułożyć obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Wierzch wysmarować oliwą z przyprawą (polecam pędzelkiem). Do smaku i jako dekoracji użyłam oscypka. Piec przez około 20-25 minut w 200 stopniach.
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/10/roladki-z-indyka-faszerowane-paluszkami.html