ßßß Cookit - przepis na Mus jabłkowy

Mus jabłkowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dostaje od znajomego milion kilo jabłek (antonówek przepysznych nie pryskanych) jemy ile się da, ale trzeba też zrobić z nich coś innego, więc od jutra produkuję sok, a dzisiaj mus do naleśników. Co Wy na to? Ja jestem za!
Składniki:
kilka jabłek
troszkę wody
cynamon
cukier (u mnie brązowy)
Przygotowanie:
Jabłka myjemy i kroimy np. w ćwiartki (janie obieram), do garnuszka wlewamy troszkę wody, wrzucamy jabłka przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż zaczną się rozpadać (ponieważ są to antonówki trwało to 15 minut),następnie słodzimy dodajemy cynamon mieszamy wszystko dokładnie i gasimy gaz. Ja prygotowałam dzisiaj taką małą miseczkę tego musu tyle żeby wystarczyło do naleśników.
Smacznego.
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2015/10/mus-jabkowy.html