Wykonanie
Nic wielkiego.
Ananas.Szczypta
cynamonu.Karmelizujesz...I niebo w gębie.:)
Składniki:świeży
ananascynamonksylitol lub miodek majowy (przepis)
rum (w wersji dla dorosłych)
Wykonanie:
Ananasa obierz, pokrój w kawałki i rozłóż w naczyniu do zapiekania. Posyp
cynamonem, posmaruj
miodkiem lub posyp odrobiną
ksylitolu albo
ksylitolem stopionym na patelni. W wersji "dla dorosłych" wymieszaj miodek (
ksylitol) z
rumem i polej
owoce. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiecz, nakłuwając od czasu do czasu
owoce.Wyjmij kiedy uznasz za stosowne.Możesz je podpiec bardziej lub mniej.
(nam do naczynia wpadł jeszcze
banan ale zapiekł się aż nadto ;))Smacznego!Ciao!