Wykonanie

Black needle to czarna, klasyczna
herbata której liście zwinięte są w cienkie igiełki, stąd jej nazwa. W smaku jest delikatna o lekko słodkawym posmaku i to właśnie odróżnia ją od innych
herbat czarnych. Aby nadać naparowi z tej
herbaty fantastycznego aromatu dodałam gwiazdki
anyżu oraz
suszone daktyle które dodadzą
słodyczy dzięki
czemu z czystym sumieniem będziemy mogli odstawić
cukier:)Do przygotowania
herbaty z
anyżem i
daktylami potrzebne będą:1 łyżeczka
herbaty black needle2 gwiazdki
anyżu1-2
suszone daktylePodane proporcje wystarczą do przygotowania
herbaty dla 1 osoby1 płaską łyżeczkę
herbaty sypiemy do zaparzacza i zalewamy około 200 ml wrzątku.
Herbatę parzymy około 3-5 minut. Wyjmujemy zaparzacz.Do filiżanki z
herbatą wkładamy 2 gwiazdki
anyżu oraz pokrojone 1 lub 2
suszone daktyle, które nadadzą całemu naparowi naturalnej
słodyczy.
Herbatę odstawiamy na kilka minut aby nabrała aromatu, następnie mieszamy i aromatyczna czarna
herbata z
anyżem i
daktylami jest gotowa do picia.Szczególnie ją polecam na chłodne wieczory.



