Wykonanie
Bardzo dobra przekąska do barszczyku i nie tylko. Szybka, wystarczy
mieć w zapasie
ciasto francuskie i trochę
żółtego sera.


SKŁADNIKI1 płat
ciasta francuskiego20 dag
żółtego sera ( dowolny rodzaj)
olej do smarowania blachy2 łyżki
ketchupuWYKONANIEPłat ciasta rozwijamy i prostujemy. Smarujemy
ketchupem. Na ciasto ścieramy na grubych oczkach
ser. Lekko ręką dociskamy, by nie spadał.

Ciasto kroimy na pasy ok. 6 takich pasów.Kroimy jeszcze w poprzek. Zbyt długie paluszki będą się przełamywały.

Każdy kawałek skręcamy z jednej i drugiej strony.

Ciasto skręcamy jak świderki i układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 20 min.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.