ßßß Cookit - przepis na Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Smaczna przekąska, którą często robię na różnego rodzaju okazje. Sprawdzi się idealnie jako finger food na imprezy i na Sylwestra. Jeśli wybierzemy gorsze parówki mogą pękać podczas pieczenia.
ciasto francuskie
parówki lub kabanosy
parę plasterków sera żółtego
ketchup
Ciasto pokroić w prostokąty. Parówki bądź kabanosy przekroić na pół lub na mniejsze kawałki (parówki na końcach przekroić ma krzyż, ponieważ często pękają i brzydko wyglądają bez nacięcia). Zawijać w ciasto ser żółty i parówki. Piec w piekarniku w temperaturze 200° przez ok. 20 minut, do zarumienienia. Polewać ketchupem.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2012/07/parowki-w-ciescie-francuskim.html