ßßß
Składniki (3-4 porcje)1,5 szklanki płatków owsianych2 szklanki mleka roślinnego (u mnie z orzechów włoskich własnej roboty)4 łyżki kakao1 szklanka posiekanych pieczonych kasztanów2 gruszkiodrobina oleju kokosowego do posmarowania foremki
PrzygotowanieMleko roślinne zagotować i zalać nim płatki. Dodać kakao i wymieszać. Gruszki umyć i jeśli skórka jest twarda, obrać, jeśli jest miękka, najlepiej zostawić ze skórką. Kilka plasterków gruszki zostawić do dekoracji owsianki, a pozostałą ilość pokroić drobno lub zetrzeć na tarce i dodać do płatków. Wszystko dobrze wymieszać i włożyć do formy wysmarowanej leciutko olejem kokosowym. Udekorować plastrami gruszki i wiórkami kokosowymi i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez około 25 minut.