Wykonanie
Domowa LatteSkładniki1 szkl
mleka (podgrzać prawie do zagotowania)odrobinka
solicukier (do smaku)1-2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej (lub pół szklanki mocnej
kawy mielonej z kawiarki (bez fusów))0,5 szkl
mleka (zimnego spienić mocno w specjalnym naczynku)szczypta
kakao (można użyć posypki do ciasta)Sposób przygotowaniaKrok 1Prawie zagotowane
mleko zdjąć z gazu, posłodzić i posolić do smaku. Wlać do wysokiej szklanki do 3/4 wysokości.Krok 2Zaparzoną
kawę mieloną z kawiarki (taka jest najlepsza) wlewać delikatnie łyżką po ściance szklanki. Utworzy to ładne przejście kolorystyczne.Krok 3Spienić pozostałe
mleko i delikatnie przełożyć piankę do szklanki. Można udekorować
kakao lub dowolną posypką.