Wykonanie
Po dość długim nie dodawaniu nic na blogu, przyszedł czas na
bezy !Kruchutkie, słodkie, bardzo dobre do
kawy :)Co potrzeba?
białka z 4 jajszklanka
cukru ( użyłam bardzo drobnego
cukru do wypieków)szczypta
soliDo dzieła :Do szklanej miski wlać
białka. Miksować chwilę ( do spienienia się ) na niskich obrotach i dodać szczyptę
soli.Następnie podwyższyć tempo blendera ( jednak nie na najwyższe obroty).
Białka ubijać na sztywno i dodać do nich
cukier, łyżka po łyżce.Miksować już na najwyższych obrotach, do wykończenia
cukru.Piana powinna być biała i lśniąca. Masę umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać na przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia ( ja użyłam folii aluminiowej)Piec 40 min w temp. 140 sropni .Smacznego !Korzystałam z przepisu ze strony www.mojewypieki.com