Wykonanie
            Coś co dzieci i dorośli lubią najbardziej, a poniektórzy uwielbiają jak np. ja i mój Wiktorek :) Po upieczeniu, przez kilka dni trzymam 
bezy w piekarniku, aby były chrupiące i nie nabrały wilgoci.

SKŁADNIKI5 
białek15 czubatych łyżek 
cukru (po 3 łyżki 
cukru na 1 
białko)
sólJAK TO ZROBIĆ
Białka ze szczypta 
soli ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po jednej łyżce 
cukru do uzyskania jednolitej błyszczącej masy ok.10 minut. Nagrzewamy piekarnik na 100 stopni. W tym czasie nakładamy 
bezy blisko siebie za pomocą rękawa cukierniczego lub za pomocą dwóch małych łyżeczek (nabieramy na jedną łyżeczkę masę a drugą ściągamy) na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 100 stopni, góra-dół. Po godzinie sprawdzamy czy są w miarę suche, jeśli tak to wyłączamy piekarnik i czekamy aż całkowicie się wysuszą.Smacznego!


