ßßß
1 łyżka masła1 łyżka olejuPrzyprawy: pietruszka suszona, pieprz biały, pieprz cytrynowy, sóldodatkowo:folia aluminiowaWykonanie:Rybę rozmrozić. Na folii aluminiowej położyć po filecie z mintaja. Poprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać. Przecisnąć przez praskę. Należy go wymieszać z dwoma łyżkami oleju i polać nim rybę. Na każdym płacie mintaja położyć po “listku” masła. Posypać natką pietruszki (może być suszona). Dobrze docisnąć brzegi by w czasie pieczenia nie wypłynął tłuszcz. Upiec na dobrze rozgrzanej patelni grilowej ewentualnie w piekarniku. Czas pieczenia ok 20-25 minut.Orientacyjny koszt na luty 2015 rok 1/2 kg ( 4 małe sztuki) morszczuka 7 złplus pozostałe składniki.