ßßß
 
            
         Składniki:- kawa rozpuszczalna ( jeżeli nie mamy espresso )- szklanka mleka- cukier/miód- ewentualnie malibuPrzygotowanie:Łyżeczkę kawy zalewamy wrzątkiem do 1/3 wysokości szklanki. Mleko gotujemy w rondelku a następnie ubijamy mikserem ( około 6 minut ) mleko musi być dobrze ubite. W międzyczasie do kawy wsypujemy cukier lub dodajemy miód. Do wysokiej szklanki przelewamy ubite mleko wraz z pianką i cienkim strumyczkiem po ściance wlewamy naszą kawę. Dzięki temu pojawią nam się warstwy :) Na koniec można dodać malibu co stworzy jeszcze inny rodzaj warstw i doda fajnego kokosowego posmaku.
Składniki:- kawa rozpuszczalna ( jeżeli nie mamy espresso )- szklanka mleka- cukier/miód- ewentualnie malibuPrzygotowanie:Łyżeczkę kawy zalewamy wrzątkiem do 1/3 wysokości szklanki. Mleko gotujemy w rondelku a następnie ubijamy mikserem ( około 6 minut ) mleko musi być dobrze ubite. W międzyczasie do kawy wsypujemy cukier lub dodajemy miód. Do wysokiej szklanki przelewamy ubite mleko wraz z pianką i cienkim strumyczkiem po ściance wlewamy naszą kawę. Dzięki temu pojawią nam się warstwy :) Na koniec można dodać malibu co stworzy jeszcze inny rodzaj warstw i doda fajnego kokosowego posmaku.
 wersja pierwsza wersja z malibu
wersja pierwsza wersja z malibu