Wykonanie
Idealna do śniadanka albo na błogi odpoczynek przy gazetce.
Kawa w wersji na gorąco i mrożonej.
Składniki:-
kawa rozpuszczalna ( jeżeli nie mamy
espresso )- szklanka
mleka- cukier/miód- ewentualnie
malibuPrzygotowanie:Łyżeczkę
kawy zalewamy wrzątkiem do 1/3 wysokości szklanki.
Mleko gotujemy w rondelku a następnie ubijamy mikserem ( około 6 minut )
mleko musi być dobrze ubite. W międzyczasie do
kawy wsypujemy
cukier lub dodajemy
miód. Do wysokiej szklanki przelewamy ubite
mleko wraz z pianką i cienkim strumyczkiem po ściance wlewamy naszą
kawę. Dzięki temu pojawią nam się warstwy :) Na koniec można dodać
malibu co stworzy jeszcze inny rodzaj warstw i
doda fajnego
kokosowego posmaku.
wersja pierwsza wersja z
malibu