Wykonanie
Łódeczki z
cykorii można nadziewać przeróżnymi farszami, dzisiaj pomysł na lekki farsz z
jajkiem,
tuńczykiem i warzywami. Przystawka pięknie się prezentuje na talerzu i pysznie smakuje.
SKŁADNIKI :kilka listków
cykorii1 puszka
tuńczyka w zalewie własnej1
czerwona cebula2
jajka ugotowane na twardo1
pomidorkilka
rzodkiewekokoło 1/2 pęczka
szczypiorkusól,
pieprz do smakukilka
pomidorków koktajlowychZ
cykorii odrywamy kilka wierzchnich listków, myjemy i osuszamy. w miseczce mieszamy
tuńczyka, pokrojone
jajka,
pomidora,
rzodkiewki,
szczypiorek i
przyprawy. Farszem napełniamy listki
cykorii, układamy je na talerzu,
między listkami
cykorii wciskamy
pomidorki koktajlowe. Przekąskę podajemy schłodzoną. Smacznego.