Świetny pomysł na szybką i bardzo aromatyczną kolację, której nie powstydzisz się przed gośćmi. Smak mozzarelli, pomidorów, bazylii i najlepszej oliwy- poezja smaków w 15 minut.Zapraszam!SKŁADNIKI: (na 2 osoby)- pół wiejskiej bagietki (u mnie z masełkiemczosnkowym)- kulka mozzarelli w zalewie solankowej (125g)- garść pomidorkówtruskawkowych- garść liści bazylii- oliwa extra vergineMonini- sól, pieprzPRZYGOTOWANIE:Bagietkę kroimy na dwie równe połowy i obficie skrapiamy oliwą. Zależy nam tu na smaku dobrej jakościowo oliwy, która wzbogaci śródziemnomorski smak potrawy. Teraz układamy na przemian pokrojoną w plasterki mozzarellę z pokrojonymi pomidorkami. Całość posypujemy posiekaną bazylią i lekko oprószamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Bagietki zapiekamy w rozgrzanym do 180st.C piekarniku na wyższym poziomie ok. 10-15 minut. Smacznego!