Wykonanie
Danie można powiedzieć z jednego gara, chude
mięso jakim jest
schab i
serowe nadzienie, duszone w sosie własnym to propozycja na codzienny jak i wykwintny obiad. Zapraszam ;-)



Składniki:5 sznycli ze
schabu100 g
serka topionego śmietankowego50 g
sera cheddar2 czubate łyżki mielonych
orzechów laskowychpęczek
natki pietruszki1 ząbek
czosnkusól i
pieprz do smaku
mąka pszenna do obtoczenia3 łyżki
masła1 szklanka
bulionu rosołowegoSposób przygotowania:
Mięso myjemy rozbijamy na cienkie płaty,solimy i doprawiamy
pieprzem do smaku,
serek topiony ucieramy z posiekaną
natką pietruszki, roztartym ząbkiem
czosnku,wsypujemy mielone
orzechy laskowe, dodajemy
starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę.


Nadziewamy masą
serową każdy płat
mięsa, zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w
mące pszennej.Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy
masło, obsmażamy roladki z każdej strony,


zalewamy gorącym
bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy.

Ps. Sos sam gęstnieje podczas gotowania, nie trzeba niczym zagęszczać :-)