ßßß Cookit - przepis na Zrazy schabowe w serowym sosie

Zrazy schabowe w serowym sosie

nazwa

Wykonanie

Danie można powiedzieć z jednego gara, chude mięso jakim jest schab i serowe nadzienie, duszone w sosie własnym to propozycja na codzienny jak i wykwintny obiad. Zapraszam ;-)
Składniki:
5 sznycli ze schabu
100 g serka topionego śmietankowego
50 g sera cheddar
2 czubate łyżki mielonych orzechów laskowych
pęczek natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna do obtoczenia
3 łyżki masła
1 szklanka bulionu rosołowego
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy rozbijamy na cienkie płaty,solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, serek topiony ucieramy z posiekaną natką pietruszki, roztartym ząbkiem czosnku,
wsypujemy mielone orzechy laskowe, dodajemy starty ser cheddar, mieszamy na gładką pastę.
Nadziewamy masą serową każdy płat mięsa, zawijamy w roladki dość ciasno aby się nie rozwalały-można spiąć wykałaczkami.Obtaczamy w mące pszennej.
Na patelni lub w rondlu rozgrzewamy masło, obsmażamy roladki z każdej strony,
zalewamy gorącym bulionem rosołowym i dusimy pod przykryciem około 35 minut aż będą miękkie, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy.
Ps. Sos sam gęstnieje podczas gotowania, nie trzeba niczym zagęszczać :-)
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2015/04/zrazy-schabowe-w-serowym-sosie.html