ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą

nazwa

Wykonanie

Klasyczne polskie pierożki-od dziecka lubiłam je jeść,na takiej kuchni się wychowałam,obowiązkowo w menu musiały znaleźć się choć raz na miesiąc...:)
Zmieniłam tylko przyprawy -moja Mama używała tylko soli i pieprzu, ja dodałam do nich Jarzynkę Lux i Przyprawę gajowego firmy BELLA BIS które otrzymałam jakiś czas temu w ramach testowania-muszę przyznać że doskonale spisują rolę w mięsnych daniach są delikatne i aromatyczne,szczerze polecam!
Składniki
Ciasto:
3 czubate szklanki mąki pszennej
1 szklanka gorącej wody
1 jajko
szczypta soli
mąka do podsypania ciasta
Farsz:
80 dag-1 kg gotowanego mięsa z kurczaka-u mnie mieszane z rosołu
1,5 kg kiszonej kapusty
3 cebule
sól do smaku
pieprz świeżo mielony do smaku
jarzynka lux do smaku Bella Bis
przyprawa gajowego do smaku Bella Bis
słonina do okrasy
1.
2.
3.
4.
Na rozwałkowany placek kładziemy po łyżeczce farszu zawijamy ciasto i wykrawaczką, wycinamy pół krążki pierogów po czym zlepiamy brzegi palcami. Tak przygotowane pierożki wrzucamy na wrzątek osolonej wody i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia. Przed podaniem okraszamy słoninką .
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2014/10/pierogi-z-miesem-i-kapusta.html