Składniki:- 4 łyżki otrąb gryczanych- 4 łyżki otrąb pszennych- 4 łyżki otrąb owsianych- 1 płaska łyżka psyllium (niekoniecznie)- 4 jajka- 5 łyżek serka homogenizowanego natur.- 1 płaska łyżka oliwy z oliwek- sól- 1 łyżka ziaren siemienia lnianego- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczeniaW jednej misce mieszamy otręby, psyllium, siemię, sól i proszek do pieczenia.W drugiej misce ubijamy białka jajek, dodajemy żółtka, a następnie serek homogenizowany i olej Miksujemy.Dodajemy wymieszane suche składniki i mieszamy wszystko już łyżką.Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem keksówki.Pieczemy ok.40 minut w 180 stopniach, następnie wyłączamy piekarnik. Zostawiamy chlebek do wystudzenia przy lekko odchylonych drzwiach piekarnika na ok.30 minut, następnie na kratce.