Wykonanie
Przepis pochodzi z książki "Cud
mąki kokosowej" B.Fife. Z podanych produktów i wg autora powinny wyjść naleśniki. Ja zrobiłam z pierwszej porcji, jednak naleśnik upieczony z jednej strony był bardzo delikatny i przy przewracaniu zmarszczył się i rozpadł.Zrobiłam więc placuszki. Wyszły dość cienkie i delikatne.Nie nadają się na danie główne, ale na deser już tak.

Składniki:- 2
jajka- 2 łyżki stopionego
oleju lub
masła- 1 łyżeczka
ksylitolu (w oryginalnym przepisie )
cukru- 1/8 łyżeczki
soli- 2 łyżki
mąki kokosowej (kopiaste)- 1/3 szklanki
mleczka kokosowego
Zmiksować łyżkę stopionego
oleju z
jajkami,
ksylitolem i
solą, następnie dodać
mąkę. Na końcu
mleczko kokosowe.Pieczemy na pozostałej części
oleju lub
masła.Ostrożnie obracamy, bo placuszki są naprawdę delikatne.

Zjadłam z
musem jabłkowo-
cynamonowym