Wykonanie
Przepis z książki "Cud
mąki kokosowej" Bruce Fife. W oryginale babeczki są w wersji na słodko, moje mają są w wersji wytrawnej jako zamiennik tradycyjnych bułeczek.

Składniki:- 3 łyżki roztopionego
oleju kokosowego (nie może być gorący) , ew.
masło- 3
jaja (nie mogą być prosto z lodówki)- 2 łyżki
mleka kokosowego- szczypta
soli- 1/4 szklanki
mąki kokosowej- 1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia bg

Zmiksować
jajka,
sól,
mleko i roztopiony
olej lub
masło.
Mąkę zmieszać z
proszkiem do pieczenia.Połączyć składniki. Powstanie dość rzadka masa.Wylać ciasto do foremek na babeczki lub muffinki.Pieczemy ok.15 minut w 205 stopniach.Z przepisu wyszło 5 małych bułeczek.

Stosując
mąkę kokosową do pieczenia musimy pamiętać, aby
jajka nie były zimne (prosto z lodówki).Najlepiej wyciągnąć je wcześniej lub chwilę pomoczyć w gorącej wodzie.Roztopiony
olej lub
masło nie mogą być gorące.
Mleko kokosowe też wyciągnąć wcześniej z lodówki.