Wykonanie
![](/Data/Images/jemy-jedziemy.blogspot.com\2012_slash_09_slash_szybkie-sodkosci-dla-niespodziewanych/l/-1465112617.JPG)
Goście co prawda byli dawno zapowiedzeni, ale pomysł na te pyszności pojawił się w ostatniej chwili. Wszystko razem zajmuje góra pół godziny (razem z pieczeniem) i jest do zrobienia nawet jak się ma dwie lewe ręce.1 opakowanie
ciasta francuskiego1
jajkośliwkicynamon,
cukier waniliowyJajko bełtamy z
cynamonem i
cukrem waniliowym. Ciasto smarujemy mieszanką i kroimy na kwadraty ok 7x7 cm (w zależności od wielkości
śliwek mniejsze lub większe). Każdą
śliwkę kroimy na 2 lub na 4 i owijamy kwadratem z ciasta. Może wystawać, być nierówno, rozwalać się itp,
ciasto francuskie i tak sprawi, że wypiek będzie piękny. Gotowe paczuszki smarujemy resztką mieszanki jajecznej, wykorzystujemy papier od
ciasta francuskiego. Wkładamy do pieca rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok 20 minut.
![](/Data/Images/jemy-jedziemy.blogspot.com\2012_slash_09_slash_szybkie-sodkosci-dla-niespodziewanych/l/909869303.JPG)
![](/Data/Images/jemy-jedziemy.blogspot.com\2012_slash_09_slash_szybkie-sodkosci-dla-niespodziewanych/l/-1604799622.JPG)
![](/Data/Images/jemy-jedziemy.blogspot.com\2012_slash_09_slash_szybkie-sodkosci-dla-niespodziewanych/l/595587144.JPG)
![](/Data/Images/jemy-jedziemy.blogspot.com\2012_slash_09_slash_szybkie-sodkosci-dla-niespodziewanych/l/-1828632642.JPG)
Na koniec najlepsze - możemy się bezkarnie zajadać jeszcze na ciepło, bo wtedy paczuszki smakują najlepiej!!Smacznego!!