ßßß



Witajcie Kochani!Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami, ulubioną przekąską mojego Męża, czyli słonecznikiem prażonym na patelni, z czosnkiem, papryką wędzoną i solą.Cytuję Męża 😉 „Do piwa – idealny ”Faktycznie, ja sama odkąd zaczęłam robić ten słonecznik jedynie dla Męża, polubiłam go bardzo.Bardzo fajnie czuć dodane przyprawy, czosnek podsmaża się i skleja ze słonecznikiem, tworząc chrupiące kawałki.Świetna przekąska przed telewizoremOsobiście bardzo polecam słonecznik z Netto, jest bardzo dobry, tani i sprawdzony.Do słonecznika potrzebujemy jedynie:400g słonecznika2 duże ząbki czosnkułyżeczka soliłyżeczka słodkiej papryki czerwonej, wędzonejłyżeczka ziół prowansalskichSłonecznik razem z przyprawami i czosnkiem, wsypujemy na suchą patelnię.Prażymy na małym ogniu ( zbyt duży ogień sprawi, że słonecznik będzie się przypalał ) często mieszając, do momentu aż słonecznik nabierze pięknego, brązowego koloru.Uprażony słonecznik przesypujemy do miseczki i nasza przekąska gotowaSmacznego.