Wykonanie
Witajcie Kochani!Dzisiaj chciałam podzielić się z
Wami, ulubioną przekąską mojego
Męża, czyli
słonecznikiem prażonym na patelni, z
czosnkiem,
papryką wędzoną i
solą.Cytuję
Męża 😉 „Do
piwa – idealny ”Faktycznie, ja sama odkąd zaczęłam robić ten
słonecznik jedynie dla
Męża, polubiłam go bardzo.Bardzo fajnie czuć dodane
przyprawy,
czosnek podsmaża się i skleja ze
słonecznikiem, tworząc chrupiące kawałki.Świetna przekąska przed telewizoremOsobiście bardzo polecam
słonecznik z Netto, jest bardzo dobry, tani i sprawdzony.Do
słonecznika potrzebujemy jedynie:400g
słonecznika2 duże ząbki
czosnkułyżeczka
soliłyżeczka
słodkiej papryki czerwonej, wędzonejłyżeczka
ziół prowansalskichSłonecznik razem z
przyprawami i
czosnkiem, wsypujemy na suchą patelnię.Prażymy na małym ogniu ( zbyt duży ogień sprawi, że
słonecznik będzie się przypalał ) często mieszając, do momentu aż
słonecznik nabierze pięknego, brązowego koloru.Uprażony
słonecznik przesypujemy do miseczki i nasza przekąska gotowaSmacznego.