Wykonanie
Ostatnio jakoś
drożdżowo u mnie, ale naleśników
drożdżowych to jeszcze nigdy nie było!Zdecydowałam się na wersję
kakaową, a jako nadzienie
budyń truskawkowy.O ranyyy, niczego nie żałuję, no dobra, może tego, że z podwójnej porcji od razu nie zrobiłam :D
PRZEPIS10g
drożdży1/2 szkl
mlekałyżka
kakaołyżeczka
cukru2/3 szkl
mąki pełnoziarnistejszczypta
soliDrożdże rozkruszyć, zasypać
cukrem, dodać sół,
mleko,
kakao i
mąkę, wszystko dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut. Rozgrzać patelnię i smażyć naleśniki z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Budyń truskawkowy ugotowałam w proporcji: pół opakowania proszku na 1 szkl
mleka.