ßßß Cookit - przepis na Prażone migdały z papryką

Prażone migdały z papryką

nazwa

Wykonanie

Prosta, smakowita i zdrowa przekąska. Prażone migdały z lekko paprykową nutą można podać jako chrupanki do piwa, wina lub jako zamiennik niezdrowych przekąsek.
Składniki:
2 garści migdałów ze skórką
białko z 1 jajka
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
1/4 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Do białka dodać sól, paprykę, dokładnie roztrzepać.
Dodać migdały i dokładnie wymieszać.
Migdały rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/11/prazone-migday-z-papryka.html