Wykonanie

Przyznam się szczerze, że nie przepadam za
kaszanką, ale w tej postaci smakuje mi i to nawet bardzo.Danie to podpatrzyłam będąc u sąsiadki, kiedy jej mąż przygotowywał sobie kolację. Byłam zaskoczona jego przygotowaniem więc postanowiłam odtworzyć go w domu. I dobrze zrobiłam bo wszystkim zasmakowało :)Składniki-
kaszanka 4 pętka-
jajka 4 sztuki-
boczek wędzony kilka plasterków-
sól,
pieprz ( opcjonalnie )Wykonanie
Kaszankę obrałam z jelit, pokroiłam na plasterki,
boczek w kosteczkę. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłam najpierw
boczek, jak wytopił się z niego tłuszcz i powstały skwarki, dodałam do niego
kaszankę,rozgniotłam ją widelcem i podsmażyłam. Kiedy
kaszanka była już delikatnie rumiana wbiłam surowe
jajka. Na wolnym ogniu mieszałam do połączenia składników jak jajecznicę.Teraz można danie doprawić np.
solą i
pieprzem. Ja swojej już nie doprawiałam bo
kaszankę miałam swojską mocno przyprawioną.
Kaszankę podałam na obiad z duszoną
kapustką klik i ziemniaczkami
purre.Smacznego :)