Wykonanie

Smaczne, bardzo szybkie w przygotowaniu danie. Taki
makaron robię od lat zwłaszcza wtedy kiedy nie mam czasu na długie stanie przy garnkach, lub kiedy nie mam wyszukanych produktów. Przepis podsunęła mi moja już nieżyjąca ciotka. Wszystkim w rodzince smakuje - a to najważniejsze :)Składniki-
tuńczyk w kawałkach w sosie własnym-
cebula 2 sztuki-
makaron ( u mnie świderki )-
śmietana 12%-
mąka- domowa
wegetaWykonanie
Makaron gotuję w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroję w bardzo drobną kosteczkę. Otwieram puszkę
tuńczyka i sos z tej puszki wlewam do rondelka, do sosu dodaję
cebulkę i duszę aż do jej zmiękczenia. Gdy
cebulka zmięknie wrzucam do niej
tuńczyka, mieszam. W osobnym garnuszku mieszam
śmietanę z odrobina
wody i łyżką
mąki. Następnie powstałą mieszaninę wlewam do rondelka z
tuńczykiem, mieszam, doprawiam
wegetą. Gotuję jeszcze jakieś 3 minuty.Gdy
sos jest za gęsty dolewam odrobinę
wody.
Makaron odcedzam, wykładam na talerze i polewam sosem. Gotowe. Smacznego :)