ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z rostbefu

Carpaccio z rostbefu

nazwa

Wykonanie

Zapraszam na przystawke z rostbefu, delikatnych plastrow wolowiny.
Proporcje dla dwoch osob.
Skladniki:
200 g rostbefu
1 garsc oliwek
1 garsc swiezo skrojonych platkow parmezanu
Sos do przystawki:
3 lyzki oliwy z pierwszego tloczenia
1 lyzka soku z cytryny
1 lyzeczka musztardy Maille
1 szczypta soli morskiej
1 szczypta swiezo zmielonego pieprzu
Wykonanie:
Skladniki do sosu wymieszac ze soba w misce do uzyskania aksamitnego kremu. Na talerzu ulozyc plastry rostbefu, udekorowac oliwkami, polac sosem i zetrzec na to ser parmezan. Proponowane wino to Bordeaux, Saint Emilion.
Smacznego.
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/08/carpaccio-z-rostbefu.html