Wykonanie
Chyba nikogo nie muszę przekonywać o tym, jak zdrowe jest
awokado.Zawiera mnóstwo witamin - A, B kompleks, C, E, H, K, magnez, miedź, żelazo, potas, wapń i wiele innych pierwiastków śladowych.Bogate jest w dobre kwasy tłuszczowe i
białko.Neutralizuje
wodne rodniki, wspomaga pracę mózgu.Jeśli chodzi o smak, samo w sobie jest nieco mdłe, jednak wystarczy je trochę wyostrzyć, wzbogacić i od razu zyskuje na wartości ;) Idealne na kanapki.Przyznam, że miałam dylemat, czy dodawać dzisiaj tą pastę (ze względu na zdjęcie robione na szybko), czy jeszcze się wstrzymać i poczekać aż
będę ją robiła następnym razem..ale zdjęcie przecież
mogę potem podmienić ;)

Potrzebujemy:1
awokado, najlepiej miękkie3
rzodkiewki1 łyżeczkę
oliwy z oliweksól,
pieprzAwokado przekrawamy na pół (w środku jest pestka), wydrążamy cały miąższ za pomocą łyżeczki. Widelcem rozdrabniamy, powstaje pasta. Dodajemy startą na małych oczkach
rzodkiewkę,
sól,
pieprz i
oliwę z oliwek. Całość dokładnie mieszamy, nakładamy na kanapki:)Smacznego!