Wykonanie
Przyznam, że zazwyczaj nie mam czasu oglądać telewizji, a gdy już to robię, to prawie zawsze puszczam programy kulinarne. Ostatnio włączyłam program, w którym Gordon
Ramsay pomagał restauratorom i właśnie tam "wyhaczyłam" przepis na mizerię w nieco innym wydaniu. Mizeria jest bardzo smaczna, ale trzeba lubić
miętę żeby się nią zachwycić:) Najbardziej podoba mi się podanie - wygląda niesamowicie elegancko:)Kochani, oprócz tego mam dla Was informację! Często nie mam czasu dodać nowego postu, ale to nie znaczy, że nie gotuję i nie pamiętam o Was...dlatego stawiam pierwsze kroki na Instagramie . Jeżeli chcecie wiedzieć co się u mnie dzieje na bieżąco, zapraszam do obserwowania mojego (na dzień dzisiejszy skromnego) profilu :))
Potrzebujemy:1 duży zielony
ogórekgarść świeżej
mięty2 łyżki
jogurtu naturalnegosól,
pieprz1 łyżka
soku z cytrynyOgórka myjemy i obieramy ze skóry. Następnie za pomocą obieraczki kroimy w długie, cienkie tasiemki.
Miętę drobno siekamy, dodajemy do
ogórków. Dokładamy
sok z cytryny,
jogurt naturalny i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Całość delikatnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu.