ßßß
Wartości odżywcze surowych warzyw i owoców są dla naszego organizmu jak manna z nieba! Oczyszczają organizm, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci. Często przyspieszają trawienie.Cukinia to odmiana dyni, 100 g warzywa to ponad 1/4 dziennego zapotrzebowania na witaminę C i 1/6 na kwas foliowy. Ma też sporo beta-karotenu, który w magiczny sposób zmienia się w sprzyjającą urodzie witaminę A.Jabłka również zawierają całe mnóstwo witaminy C, a do tego sporo błonnika - czyli przyspieszają wasze trawienie.Zwieńczeniem wszystkiego jest prażone siemię lniane, oszałamiająco chrupiące i smaczne!I oczywiście dobra oliwa, która poprawi cerę, włosy i przyspieszy metabolizm.*************Z ucchini, apples and roasted flax s alad - full rawNutritional value s of raw vegetables and fruits are for our body like manna from heaven ! Cleanse the body, improves the appearance of skin, hair and nails. Often accelerate digestion.Zucchini is a type of pumpkin, 100 grams of vegetable contains more than 1/4 daily requirement of vitamin C and a 1/6 of folic acid . It also has a lot of beta- carotene, which magically turns into beauty conducive vitamin A.Apples also contain a lot of vitamin C, and for that a lot of fiber - that accelerate your digestion.The culmination of everything is roasted flaxseed,stunningly crisp and delicious!And of course,good olive oil,which will improve your skin, hair, and speed up metabolism.czas przygotowania: 10 minutCzego potrzebujesz?1/2 cukinii, obranej1/2 jabłka1/2 małej marchewkioliwa1 łyżeczka siemienia lnianegoCo teraz?1. Za pomocą obieraczki do warzyw skroić warzywa w cienkie paski.2. Uprażyć siemię lniane na łyżeczce oliwy - kiedy zacznie strzelać jest gotowe.3. Posypać warzywa siemieniem i polać oliwą zaraz przed podaniem.Z ucchini, apples and roasted flax s alad - full rawpreparation time: 10 minutesWhat do you need ?1/2 zucchini,peeled1/2 apple1/2 small carrotolive oil1 teaspoon of flaxseedWhat now?1 Using a vegetable peeler slice vegetables into thin strips .2 Roast a teaspoon of flaxseed on olive oil - when it is ready it will start shooting .3 Sprinkle the vegetables with linseed and pour olive oil just before serving.