ßßß Cookit - przepis na Sałatka z cukinii, jabłka i prażonego lnu - full raw

Sałatka z cukinii, jabłka i prażonego lnu - full raw

nazwa

Wykonanie

Wartości odżywcze surowych warzyw i owoców są dla naszego organizmu jak manna z nieba! Oczyszczają organizm, poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci. Często przyspieszają trawienie.
Cukinia to odmiana dyni, 100 g warzywa to ponad 1/4 dziennego zapotrzebowania na witaminę C i 1/6 na kwas foliowy. Ma też sporo beta-karotenu, który w magiczny sposób zmienia się w sprzyjającą urodzie witaminę A.
Jabłka również zawierają całe mnóstwo witaminy C, a do tego sporo błonnika - czyli przyspieszają wasze trawienie.
Zwieńczeniem wszystkiego jest prażone siemię lniane, oszałamiająco chrupiące i smaczne!
I oczywiście dobra oliwa, która poprawi cerę, włosy i przyspieszy metabolizm.
*************
Z ucchini, apples and roasted flax s alad - full raw
Nutritional value s of raw vegetables and fruits are for our body like manna from heaven ! Cleanse the body, improves the appearance of skin, hair and nails. Often accelerate digestion.
Zucchini is a type of pumpkin, 100 grams of vegetable contains more than 1/4 daily requirement of vitamin C and a 1/6 of folic acid . It also has a lot of beta- carotene, which magically turns into beauty conducive vitamin A.
Apples also contain a lot of vitamin C, and for that a lot of fiber - that accelerate your digestion.
The culmination of everything is roasted flaxseed,stunningly crisp and delicious!
And of course,good olive oil,which will improve your skin, hair, and speed up metabolism.
czas przygotowania: 10 minut
Czego potrzebujesz?
1/2 cukinii, obranej
1/2 jabłka
1/2 małej marchewki
oliwa
1 łyżeczka siemienia lnianego
Co teraz?
1. Za pomocą obieraczki do warzyw skroić warzywa w cienkie paski.
2. Uprażyć siemię lniane na łyżeczce oliwy - kiedy zacznie strzelać jest gotowe.
3. Posypać warzywa siemieniem i polać oliwą zaraz przed podaniem.
Z ucchini, apples and roasted flax s alad - full raw
preparation time: 10 minutes
What do you need ?
1/2 zucchini,peeled
1/2 apple
1/2 small carrot
olive oil
1 teaspoon of flaxseed
What now?
1 Using a vegetable peeler slice vegetables into thin strips .
2 Roast a teaspoon of flaxseed on olive oil - when it is ready it will start shooting .
3 Sprinkle the vegetables with linseed and pour olive oil just before serving.
Źródło:http://alkitchen.blogspot.com/2013/04/saatka-z-cukinii-jabka-i-prazonego-lnu.html