Wykonanie
Imbir ma właściwości wzmacniające organizm, a przy okazji regulujące naturalny metabolizm.
Cytryna - wiadomo - to źródło witaminy C. Co się zaś tyczy
miodu - sami wiecie - słodki dodatek, który odmieni smak wszystkiego. Nie dodajemy go do
napojów o temperaturze wyższej niż 40 C, bo
traci wtedy swoje właściwości lecznicze. Ten pyszny
imbirowy napój przede wszystkim wzmacnia nasz organizm, przy tym wspomaga naturalną przemianę materii (czyli wspomaga odchudzanie), a do tego świetnie smakuje i orzeźwia! Najlepiej pić go rano na czczo. Przepis znalazłam tu.********************************************************************************English: Honey-ginger strenghten
drinkGinger strenghtens our
body and also regulates the natural metabolism . Lemon - as you know - is a source of vitamin C. As for the honey it is always a sweet add-on that will improve the taste of everything. Do not add it to
drinks at a temperature higher
than 40 ° C, because then it loses its healing properties. This delicious ginger
drink mainly strengthens the
body, at the same
time supports the natural metabolism so it also supports weight loss),moreover it tastes great and refreshing ! Best to
drink it in the morning on an empty stomach .Co potrzebujesz na 2 szklanki?1 płaska łyżeczka świeżego
imbiru, starty na grubej tarcesok z 1/2
cytryny + plasterki do ozdoby
miód do smaku400 ml ciepłej, przegotowanej
wodaCo teraz?1.
Imbir i
sok z cytryny zalewasz ciepłą (nie wrzącą)
wodą.2. Pozostawiasz na chwilę do zaparzenia.3. Słodzisz
miodem i wypijasz z całą, pływającą zawartością.What do you need for 2 cups ?1 flat teaspoon of fresh ginger, grated on a coarse graterjuice of 1/2 lemon + slices for garnishinghoney to taste400 ml warm,boiled waterNow what?1.
Pour warm (not boiling) water over ginger and lemon juice.2. Leave it to infuse for a while .3. Add honey and
drink with the whole, floating content.