Wykonanie
Owsianka na zimno, królowa letnich śniadań. Kiedy jest tak gorąco czy też duszno, jest idealnym rozwiązaniem. W mojej miseczce nie brakuje letnich
owoców, owsiankę wzbogaciłam musem
morelowo -
brzoskwiniowym . Całość z dodatkiem zdrowych nasion chia, słodkich
daktyli oraz proszku z korzenia maca . Do tego dorzucam
jagody goji, surowe
pistacje, ziarna kakaowca oraz polewam tahini . Jak dla mnie - nic dodać, nic ująć :)



nocna
morelowo-brzoskwiniowa owsianka na
mleku sojowym z chia i maca podana z surowymi
pistacjami,
jagodami goji, ziarnami kakaowca oraz tahiniovernight apricot-peach oatmeal with soy milk, chia seeds and maca seved with raw pistachios, goji berries, cocoa nibs and tahini

Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- łyżka nasion chia- 1/2 szklanki
mleka sojowego-
daktyle-
brzoskwinia-
morelePłatki i nasiona chia zalać
mlekiem, wmieszać też pokorojne
daktyle. Wstawić na noc do lodówki. Rano zmiksować
brzoskwinie oraz
morele i połączyć z owsianką. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Ostatni dzień lipca. Miesiąc wakacji mija, tak szybko. Kolejny przed nami. Nic straconego, jeszcze sporo czasu by zregenerować siły. Tylko 5 dni. Doczekać się nie
mogę, myślami odliczam do wtorku... Tymczasem, miłego czwartku!