Wykonanie
W sobotni poranek czas na leniwe śniadanie. W zasadzie, prawie codziennie takie jadam, ale w weekendy jest tak wyjątkowo spokojnie. Zapiekam dziś wiejską owsiankę . Połączenie smaków -
masło orzechowe i najlepsza
gorzka czekolada . Do tego ciągnący się
serek wiejski . Zresztą nie tylko on, bo i
masło nadało przyjemną dla podniebienia, lepką konsystencję. Zestawienie całkiem proste, nie tak wiele składników, a zachwyca smakiem jak żadne inne!
pieczona orzechowa owsianka z
serkiem wiejskim oraz
gorzką czekoladąbaked peanut butter oatmeal with cottege cheese and dark chocolate
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/3 szklanki
mleka- łyżka
masła orzechowego- 150g
serka wiejskiego- łyżka
syropu klonowego lub innej
słodyczy-
białko-
gorzka czekolada posiekana na kawałki
Płatki wymieszać wieczorem z
mlekiem,
masłem,
syropem oraz
serkiem i wstawić na noc do lodówki. Rano połączyć tylko z
białkiem i
czekoladą. Przełożyć do kokilki. Wierzch można też posypać kawałkami
czekolady. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Kiedy jest dobrze do szczęścia nic więcej mi nie potrzeba. Spokojna sobota się zapowiada. Wyczekuje aż słońce na niebie się pojawi, energii mi
doda, rozweseli jeszcze bardziej :)Miłego dnia!