Wykonanie
Szybka i prosta do przygotowania, zdrowa i pożywna – czyli idealna do zabrania ze sobą do pracy. Świeże warzywa i
słonecznik sprawiają, ze
sałatka jest też bardzo dobrym zastrzykiem energii i wystarcza jej do końca ciężkiego dnia w pracy.Polecam zwłaszcza teraz, kiedy po zimie nasz organizm potrzebuje więcej witamin.

Składniki:mieszanka
sałat (u mnie: frisbee,
radicchio,
roszponka, ecscarole, ale można dobrać dowolną, w zależności od upodobań i dostępności)
pomidory koktajlowe½ opakowania obranych
ziaren słonecznikasurimi (w zależności od gustu, ale pół opakowania powinno wystarczyć)
ogórekpieczarkioliwaocet winnysólpieprzSałatę dokładnie opłukać, jeśli nie kupiliśmy gotowej mieszanki, to podrzeć (nie kroić!) ją na drobne kawałeczki i wrzucić do miski.
Pomidory koktajlowe umyć, osuszyć i dodać do
sałaty. Dosypać
nasiona słonecznika. Surimi pokroić w kostkę, podobnie
ogórka i dodać do całości.
Pieczarki obrać, pokroić na kostkę i również dodać do miski.Całość przyprawić do smaku:
solą i
pieprzem (można też dodać szczyptę
słodkiej papryki jeśli ktoś lubi). Dolać odrobinę
oliwy i
octu winnego, wszystko razem wymieszać.





SMACZNEGO!