Kolejna propozycja na Walentynki. Szybkie i łatwe w przygotowaniu serca z wafli ryżowych w polewie czekoladowej. Trzeba użyć wafli jak najgrubszych, bo w cienkie ciężko będzie wbić patyczek. Użyłam barwników przeznaczonych specjalnie do barwieniaczekolady. Nie wiem czy zwykłe barwniki nadają się do czekolady, nigdy nie próbowałam. Jeżeli nie macie w ogóle dostępu do żadnych barwników, równie dobrze można użyć białej, mlecznej lub gorzkiej czekolady i udekorować posypkami lub posiekanymi orzechami.Składniki na 8 sztuk:8 wafli ryżowych8 patyczków do szaszłykówforemka w kształcie serca2 tabliczki białej czekoladybarwniki do czekolady (opcjonalnie)kolorowe posypkiZa pomocą foremki wyciąć z wafli 8 serc. W każde serce wbić patyczek. Odłożyć na bok.Czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Dno miski z czekoladą nie powinno dotykać wody gotującej się w garnku, bo wtedy czekolada się nie rozpuści, a jedynie zrobi się z niej wielka gumowata klucha. Rozpuszczoną czekoladę podzielić na 4 części. Każdą część czekolady zabarwić na inny kolor.Każde serce oblewać czekoladą (pomagałam sobie małą łyżeczką). Nadmiar czekolady usunąć. Ozdobić wzorkami z innego koloru czekolady lub posypać kolorową posypką.Życzę smacznego!Udział w akcjach kulinarnych: