ßßß
Składniki:1 podwójny filet z kurczaka1 jajkogarść suszonej żurawinysól, pieprz do smakuPierś zemleć w maszynce do mięsa. Wyrobić z jajkiem, żurawiną i przyprawami na jednolitą masę.Jeżeli do gotowania użyjemy garnka o średnicy 25 cm mięso dzielimy na dwie części - jeżeli będziemy gotować w mniejszym - podzielmy na cztery. Każda część na oddzielną roladkę.Rozwinąć folię spożywczą, skropić wodą (rolada ładniej nam odejdzie po ugotowaniu), z porcji przygotowanej masy uformować wałeczek, ułożyć na folii, ciasno zawinąć.Włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu około 20-25 minut (autorka smaku zdrowia wskazuje kwadrans - moje jednak po tym czasie nie były jeszcze w pełni ugotowane, dlatego wydłużyłam ten czas o dodatkowe 10 minut).Wyjąć, zdjąć folię, pozostawić do ostudzenia.