ßßß
Składniki:opakowanie kruchych ciastek - 380g1/2 kostki masła1 płaska łyżka kakaoMasa serowa :1/2 kostki masła4 żółtka2 kostki białego sera- po 200 gram3/4 szklanki cukru7 białekWykonanie:Herbatniki miksuję blenderem, dodaję miękkie masło i kakao, mieszam i wykładam na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczeniaMiękkie masło ucieram z cukrem na puszysty krem, dodaję zmielony twaróg i po jednym żółtku. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką do połączenia się składników. Gotową masę przekładam na spód i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 10 minut. Po tym czasie wyjmuję sernik i posypuję po wierzchu pozostałym ciastem kakaowym. Ponownie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C i piekę jeszcze 30-40 min. Wyłączam piekarnik i zostawiam ciasto by przestygło.