Wykonanie
Sernik z dodatkiem
kawy cappuccino to bardzo smaczny i niezwykle aromatyczny deser. Zarówno dzieci, jak i dorośli na pewno będą zachwyceni. Nawet mojej najmłodszej pociesz strasznie posmakował :) Może nie wygląda powalająco, ale na pewno smakuje o wiele lepiej niż wygląda :D Polecam !!!

Spód:1/2 opakowania
herbatników1/2 kostki
masłaMasa serowa:1 kg
twarogu na sernik1 1/2 szklanki
cukru10 jaj3 pełne łyżki
kawy cappuccino o smaku
orzechowym3 pełne łyżki
mąki ziemniaczanej1/2 kostki
masłaWykonanie:
Ciastka traktuję blenderem , łącze z miękkim
masłem, zagniatam i przekładam na spód tortownicy o śr. 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Twaróg miele trzykrotnie.
Białka ubijam na sztywną pianę i odstawiam.
Żółtka ucieram z
cukrem na puch,

dodaję miękkie
masło i
kawę cappuccino.

Zmniejszam obroty miksera i dodaję
twaróg, a na końcu pianę z
białek i mieszam
łopatką. Przekładam na spód z
ciastek i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160°C na 1 godzinę, zmniejszam temp. 140°C, piekę przez 20 min, kolejny raz zmniejszam temp. do 120°C-110°C i piekę przez 30-40 min.. Upieczony zostawiam w piekarniku aż przestygnie, wyjmuję i odstawiam w chłodne miejsce.