Wykonanie
CIASTO NA 64 SZTUKI :11/2 szklanka
mleka1 kg
mąki tortowej1 szklanka
cukru2 łyżeczki
drożdży instant1 kostka
masła - roztopionego4
żółtkaszczypta
solimleko podgrzewamy do temperatury 36 stopni , tak by nie parzyło w palec :) dodajemy
drożdże , łyżkę
cukru oraz
sól - mieszamy , posypujemy z wierzchu
mąką , odstawiamy do wyrośnięcia rozczynu ...Gdy rozczyn będzie już gotowy dodajemy resztę składników tylko
mąki nie dajemy odrazu całej .. zostawiając do podsypania podczas wałkowania , wyrobić jednolite ciasto i zostawić do wyrośnięcia ... gdy wyrośnie wyrobić jeszcze raz ciasto i znowu zostawić do wyrośnięcia :)Wałkować i wycinać kwadraty ... nakładać
dżem oraz
budyń .. zwijać ...posmarować z wierzchu
białkiem ... zostawić rogaliki do wyrośnięcia na 20 minut i piec w rozgrzanym piekarniku 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni :)Smacznego:)