Wykonanie
Cała nasza rodzina to łasuchy na słodkości, więc trzeba
mieć czasem bujną wyobraźnię co tu nowego zrobić. I tak z z
trzech składników powstał szybki i bardzo pyszny deser.SKŁADNIKI:małe opakowanie
śmietany 30%pół opakowania
białej czekoladyŚmietanę zmiksowałam na sztywno i dodałam do niej startą na tarce
białą czekoladę. Wymieszałam.
Pomarańczę przekroiłam na pół. Miąższ oddzieliłam od skórki, wyjęłam, pokroiłam w kostkę i tak przygotowane cząstki ułożyłam na dnie pustej połówki
pomarańczy. Zrobiony wcześniej krem włożyłam do rękawa dekoracyjnego i wycisnęłam na
pomarańczę. Udekorowałam posypką
czekoladową.Do kremu można dodać też
bakalie np.
rodzynki lub
żurawinę.