ßßß
Składniki (około 1 litr lodów):Nutella - 350 g1 puszka mleka skondensowanego - bez cukru100 ml mleka pełnotłustego - minimum 3,2 % najlepiej 3,8Wykonanie:Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia. Dokładnie miksować, do momentu aż masa będzie puszysta. Wlać do pojemnika zamykanego o pojemności większej niż 1 l (może być to pojemnik po lodach, wiadereczko po kapuście itp). Schować do zamrażarki.Lody wyciągać 3 razy, pierwszy raz po godzinie, drugi raz po dwóch, trzeci raz po trzech. Za każdym razem masę zmiksować by znikały powstające kryształki lodu. Nie jest to trudne, masa nie zamraża się w ciągu pierwszej godziny.Podawać we wafelku, lub w pucharkach :)Smacznego!Pozdrawiam, Kasia.Ps. Jeżeli masz maszynę do lodów, możesz także lody zrobić przy jej użyciu - postępuj zgodnie z instrukcją producenta.