ßßß
Składniki na krem:kostka masła 200 g (temperatura pokojowa)3 świeże jajka3 łyżki cukru pudru100 ml ajerkoniaku (advocaat)10 malutkich bezWykonanie:Masło utrzeć na puch. Jajka z dodatkiem cukru natomiast ubić na parze. Zostawić by ostygły. Kiedy są już chłodne (tzn. osiągnęły temperaturę pokojową), stopniowo dodawać je do utartego masła. Łyżka po łyżce. Ubijać stale miksując na gładką masę. Gdy masa jest już połączona, stopniowo dodawać ajerkoniak, także łyżka po łyżce. Jest to ważne jeżeli chcemy by krem był o aksamitnym wyglądzie i by się nie zważył.Pokruszyć bardzo drobniutko bezy, na pył. Można sobie pomóc wałkiem do ciasta, czy tłuczkiem. Nie powinno być tu żadnego problemu, bezy są kruche. Stopniowo wkręcić je do kremu.Krem gotowy, jednak jeżeli zdarzy Ci się taka sytuacja, ze krem się zważy to jest na to sposób. Umieść krem w metalowej miseczce, nad garnkiem z wodą. Podgrzewaj wodę w garnku i mieszaj krem umieszczony nad parą aż do połączenia składników.Przepis na korpusy do babeczek podawałam tutaj: klikSmacznego!Pozdrawiam cieplutko :)Kasia.