Wykonanie
Ostatnio znalazłam w zamrażalniku dobry kilogram
agrestu. Mało dojrzały, zielony .. cóż tu z n im zrobić?! Jako, że powiał o pierwszym śnieg iem postanowiłam zrobić coś rozgrz ewającego. Wyszedł kompot z
agrestu, ale inaczej :)

Składniki :- ok 1kg
agrestu-
woda-
przyprawa Kamis Grzaniec
Imbirowy z
cytryną-
cukierPrzygotowanie :1.
Agrest płuczę dokładnie i zalewam
wodą tak, aby jej poziom przykrył o 2-3cm poziom
agrestu.2. Dosypuję
przyprawę (całą) i dodaje
cukier. Ile
cukru zależy od tego jak słodkie kompoty lubicie oraz jak słodki/kwaśny jest
agrest. Ja dodałam ok 1/4 szklanki.3. Na średnim ogniu gotuję to momentu zagotowania.4. Podaję na ciepło albo przelewam do słoików i wekuję.Pysznie rozgrzewa :) Smacznego!