ßßß
źródło inspiracji: www.kwestiasmaku.com(składniki na 3 porcje)szklanka kremówkiszklanka śmietanki kokosowejszklanka mleczka kokosowego5 łyżek cukru2 łyżki ekstraktu kawowego2 lekko czubate łyżki żelatynydo podaniaziarenka wyłuskane z jednego owocu granatu2 łyżki syropu z granatuŚmietany i mleczko wlać do rondelka, dodać cukier, wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać wraz z ekstraktem do rondelka, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki. Schładzać około 4 godzin. Ziarenka granatu wymieszać z syropem i wyłożyć na wierzch ściętej masy kokosowej.//Można też włożyć szklanki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz i następnie ozdobić ziarenkami granatu.Smacznego!