Wykonanie
Jako mały przerywnik w prezentowaniu świątecznych
ciastek, proponuję aksamitną, słodką
kokosową panna cottę, podaną z kwaśnymi, chrupiącymi ziarenkami
granatu. Błyskawiczny, łatwy w przygotowaniu deser, w sam raz na karnawał!

źródło inspiracji: www.kwestiasmaku.com(składniki na 3 porcje)szklanka kremówkiszklanka
śmietanki kokosowejszklanka
mleczka kokosowego5 łyżek
cukru2 łyżki ekstraktu
kawowego2 lekko czubate łyżki
żelatynydo podaniaziarenka wyłuskane z jednego
owocu granatu2 łyżki
syropu z
granatuŚmietany i mleczko wlać do rondelka, dodać
cukier, wymieszać. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. W międzyczasie rozpuścić
żelatynę w niewielkiej ilości gorącej
wody, dodać wraz z ekstraktem do rondelka, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać do małych szklanek lub kokilek, włożyć do lodówki. Schładzać około 4 godzin. Ziarenka
granatu wymieszać z
syropem i wyłożyć na wierzch ściętej masy kokosowej.//Można też włożyć szklanki na sekundę, dwie do wrzątku, wyłożyć deser na talerz i następnie ozdobić ziarenkami
granatu.Smacznego!
