ßßß
250 g mascarpone300 g białej czekolady4 czubate łyżki masła orzechowego (u mnie typu crunchy)50 g mielonych orzechów laskowych200 g migdałów pokrojonych w słupki4-5 łyżek kremówkiOrzechy laskowe uprażyć na suchej patelni, odstawić. Mascarpone podgrzewać na małym ogniu, mieszać czekając chwilkę, aż się rozpuści. Dodać połamaną w kostkę 200 g czekolady, mieszać drewnianą łyżką do rozpuszczenia. Zdjąć z ognia, dodać masło orzechowe i mieszać, aż powstanie jednolita masa. Następnie dodać uprażone orzechy i znowu wymieszać.Przełożyć masę do miseczki i schłodzić minimum 2-3 godziny. Po schłodzeniu masy formować w dłoniach niewielkie kule, obtaczać je migdałach. Uformowane kulki ponownie odstawić do lodówki.Pozostałą czekoladę rozpuścić z kremówką w kąpieli wodnej. Lekko ostudzić, następnie obtoczyć schłodzone trufelki. Przechowywać w lodówce.Smacznego!